Демчишин підписав заключний документ Енергетичної хартії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин підписав заключний документ Енергетичної хартії

Енергетика
366
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 21 травня підписав заключний документ Міжнародної енергетичної хартії.
Всього хартію підписали 70 країн світу, повідомляє прес-служба уряду.
“21 травня 2015 Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин від імені України підписав заключний документ Міжнародної конференції (Гаага II) за Міжнародною Енергетичної Хартії”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, попередній договір, так звана Європейська енергетична хартія, потребував ґрунтовної модернізації через зміни загальної ситуації в світовій енергетиці. Виникла необхідність оновити зазначений договір згідно з сучасними вимогами енергетичного ринку.
Головним завданням для країн-підписантів (а їх близько 70) є забезпечення енергетичної безпеки та стабільного, прогнозованого розвитку з метою задоволення зростаючого попиту на енергетику в світі.
Міжнародна енергетична хартія розширює географію своєї дії.
“Приєднання України до Міжнародної енергетичної хартії є стратегічною метою. Це дозволяє нам заручитися підтримкою країн, які поділяють такі ж принципи дії в енергетичній сфері і готові спільно протистояти нинішнім і майбутнім викликам світової енергетики”, – повідомляє прес-служба Кабміну.
Як зазначається, цей документ не несе зобов’язуючого характеру, а підкреслює загальне для всіх підписантів прагнення забезпечити енергетичну безпеку в світі, в тому числі і в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас