Рада хоче звільнити від ПДВ та акцизу імпорт електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче звільнити від ПДВ та акцизу імпорт електромобілів

Казна та Політика
704
Верховна Рада України підтримала в першому читанні урядовий законопроект № 2562 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. За відповідне рішення проголосували 284 нардепів при 226 мінімально необхідних.
Як заявив один з авторів законопроекту, яких всього налічується близько 20 осіб, нардеп з фракції “Народний фронт” Геннадій Кривошея, на сьогодні актуальним залишається розвиток енергозберігаючих видів транспорту та його інфраструктури.
“Сьогодні у нас є можливість шляхом надання пільг ввезення на територію України електромобілів скоротити використання енергоносіїв, у тому числі держави, яка сьогодні окупує Україну. Я хочу звернути увагу, що при використанні електромобілів, вартість проїзду 100 км на електромобілі коштує близько 10 грн, а на звичайному автомобілі – в середньому 150 грн “, – заявив Черкасов.
Так, законопроект пропонує тимчасово, до 1 січня 2020 р звільнити від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) та акцизним податком операції з ввезення на митну територію України та поставки на митній території України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, які класифікуються за товарною підкатегорією 8703 90 10 00 згідно з УКТ ЗЕД (до цієї підкатегорії відносяться транспортні засоби, оснащені електричними двигунами), доповнивши підрозділи 2 і 5 розділу XX “Прикінцеві положення” Податкового кодексу України відповідними пунктами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас