МВФ квапить Україну з реструктуризацією боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ квапить Україну з реструктуризацією боргу

Казна та Політика
1217
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) констатують необхідність прискорення проведення переговорів між Україною і кредиторами щодо реструктуризації українського зовнішнього боргу.
“Реструктуризація суверенного боргу України необхідна для відновлення фінансово-бюджетної стійкості і покриття потреб України в зовнішньому фінансуванні. Українська влада веде спільні дискусії з власниками бондів. Цим дискусіям необхідно йти швидко, щоб досягти зазначених цілей відповідно до антикризової програми, яку підтримує фондом”, – наголошується в повідомленні фонду.
Згідно з програмою МВФ, Києву запропоновано домовитися з кредиторами до завершення першого огляду її виконання.
Зараз в Україні працює місія МВФ, що готує цей огляд. Терміном завершення огляду вважається не закінчення роботи місії, а голосування за її підсумками в раді директорів МВФ. У будь-якому випадку на переговори по боргах в України залишається лише кілька тижнів.
Як відомо, Україна, незважаючи на важкі переговори з кредиторами, розраховує на реструктуризацію зовнішнього боргу. Українська сторона звинувачує найбільших кредиторів у затягуванні переговорів, ті натомість стверджують, що Київ не хоче прийняти їхні умови.
Після того, як переговори зайшли в глухий кут, Верховна Рада 19 травня прийняла урядовий закон “Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом”. Також ВР прийняла пов’язаний з попереднім закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям закону України” Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом “.
Як повідомлялося в офіційній заяві Кабміну, будь мораторій, оголошений відповідно до нового закону, в майбутньому не вплине на двосторонні та багатосторонні боргові зобов’язання, також він не буде впливати на внутрішні зобов’язання.
Крім того, дія закону не буде поширюватися на два державні банки і “Укрзалізницю”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас