Харкову обіцяють нові ліфти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харкову обіцяють нові ліфти

Казна та Політика
578
У Харкові цього року планують замінити 60 ліфтових кабін. Кількість ліфтових кабін може бути збільшено, якщо протягом року в бюджеті міста з’являться додаткові гроші на ці цілі. Про це повідомили в прес-службі Харківської міської ради.
Однак, такі зміни торкнуться лише 3 районів міста, які обслуговує КП «Харківміськліфт» – Дзержинський, Київський та Орджонікідзевський.
«У багатьох ліфтів термін експлуатації вже досить великий – 20-25 років. Тому треба або робити капремонт, або замінювати їх. Нові кабіни – набагато кращі і зручніші. Там встановлюється нове обладнання, енергозберігаючі світлодіодні лампи, антивандальні кнопки і, в цілому, естетичний вигляд нових кабін кращий. Думаю, жителям будинків їздити в них буде набагато приємніше», – заявили в «Харківміськліфті».
Однак, роботу комунальників і фінансові спроможності підприємства ускладнює той факт, що більшість обладнання крадуть. З початку року зловмисники завдали підприємству збитків майже на 400 тис. грн.
«Найчастіше крадуть мідні котушки з машинних приміщень, підвісні кабелі, кабелі диспетчеризації. На вулиці Пушкінській два дні тому повністю розікрали станції управління в чотирьох під’їздах, чим завдали збитків на 50 тис. грн. З січня в трьох наших районах було затримано вісім злодіїв, при цьому тільки двох із них засудили, а шістьох відпустили», – сказали на підприємстві.
Зазначимо, харківські ліфти будуть економити енергоресурси. Економнішими підйомники планують зробити за рахунок світлодіодних ламп і економних електромоторів.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас