Долар піднявся до максимуму за 2 місяці в парі з єною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар піднявся до максимуму за 2 місяці в парі з єною

Валюта
697
Долар у середу дорожчає в парі з євро третю сесію поспіль в очікуванні публікації протоколу квітневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), який, як сподіваються інвестори, виключить ймовірність першого підвищення базової процентної ставки Федрезерву в червні.
У парі з ієною долар зміцнився до максимуму за два місяці слідом за збільшенням спреду прибутковості еталонних 10-річних US Treasuries і аналогічних за термінами обігу японських держоблігацій до самого значного рівня в цьому році – 1,91 процентного пункту за підсумками торгів у вівторок.
Єдина європейська валюта до 9:07 по Києву 20 травня коштувала $1,1108 у порівнянні з $1,1150 на завершення сесії у вівторок. Напередодні євро подешевшав на 1,5%, оскільки, як заявив заступник голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Бенуа Кёре, ЦБ єврозони вирішив активізувати покупки активів перед літнім затишшям.
Ієна подешевшала в парі з доларом до 120,89 / $ 1 проти 120,69 / $ 1 днем раніше. Курс японської нацвалюти по відношенню до євро зміцнився з 134,57 до 134,28 ієни.
Економіка Японії в I кварталі зросла на 2,4% в річному вираженні завдяки підвищенню витрат споживачів і бізнесу, свідчать офіційні дані. Середній прогноз аналітиків був істотно нижчий – 1,5%.
У четвер Банк Японії почне дводенне засідання з питань грошово-кредитної політики. Економісти ряду банків, включаючи Goldman Sachs і Credit Agricole, перенесли прогнози розширення стимулюючих програм в Японії на більш пізній термін, хоча більшість опитаних експертів раніше чекає цього кроку до кінця жовтня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас