Рада дозволила Кабміну "заморожувати" борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила Кабміну "заморожувати" борги

Казна та Політика
3117
Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому урядовий законопроект № 2898 “Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом”. За відповідне рішення проголосували 256 нардепів при 226 мінімально необхідних.
Також Рада підтримала в першому читанні і в цілому урядовий законопроект № 2899 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям закону України” Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом “За відповідне рішення проголосували 234 нардепа за 226 мінімально необхідних.
Як заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час представлення відповідного законопроекту в парламенті, мова йде про приватних кредиторів, які є держателями зовнішнього державного боргу.
“Ця боргова операція не має ніякого негативного впливу ні на українські банки, ні на валютний курс”, – заявив Яценюк.
Він зазначив, що довіра кредиторів до України буде більше, оскільки економіка України буде здоровіше.
Ці проекти законів дають уряду право призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов’язаннями державних та гарантованого державою боргів України, що зазначено в додатку до відповідної постанови Кабміну. А в разі атаки недобросовісних кредиторів в Україні, цей мораторій захищає активи держави і державного сектора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас