В Нацбанку сподіваються вийти на "якісно новий рівень ефективності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нацбанку сподіваються вийти на "якісно новий рівень ефективності"

Казна та Політика
471
Ухвалення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбудови інституційної спроможності НБУ дозволить вивести роботу регулятора на якісно новий рівень ефективності. Про це заявив перший заступник Голови Національного банку Олександр Писарук, повідомляє прес-служба Нацбанку.
«Ми не вимагаємо надання регулятору непритаманних прав чи нових інструментів впливу. Ухвалення цього структурно важливого законопроекту – це перший важливий крок на шляху до посилення незалежності регулятора, що є вимогою ключового кредитора України – Міжнародного валютного фонду. По-перше, мова йде про встановлення фінансової незалежності Національного банку України та посилення внутрішнього аудиту в Національному банку. По-друге, законопроект стосується якісних перебудов в роботі Правління та Ради Національного банку України», – зазначив Писарук.
Також він додав, що представлений законопроект враховує не тільки об’єктивні реалії України та вимоги МВФ, а й досвід країн з ефективними центробанками, які мають у арсеналі дієві механізми монетарної політики, що спроможні підтримувати фінансову стабільність в державі та спрямовувати грошово-кредитний ринок на розвиток економіки.
Принципові зміни стосуються двох аспектів діяльності – це, зокрема, незалежності Національного банку України як регулятора та трансформації системи управління установою з метою підвищення її дієвості.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас