В Україні до кінця року проведуть міжнародний аудит найбільших держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні до кінця року проведуть міжнародний аудит найбільших держкомпаній

Казна та Політика
329
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розраховує провести міжнародний аудит найбільших державних компаній, що мають стратегічне значення для економіки країни, до кінця року.
Про це повідомив журналістам міністр Айварас Абромавічус.
«Ми хочемо запустити процес. Попередньо близько 47 найбільших компаній повинні пройти міжнародний аудит », – сказав міністр. При цьому він уточнив, що аудит повинні провести компанії «великої четвірки» або міжнародні компанії з необхідним досвідом і репутацією.
Відзначимо, топ-100 державних підприємств, що займають 90% державного сектору економіки, за 9 місяців 2014 акумулювали 80 млрд грн збитку, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на Міжнародній конференції на підтримку України 28 квітня.
«Жорстока реальність показує, що ці компанії за перші 9 місяців 2014 акумулювали збитки в розмірі до 80 млрд грн», – сказав він.
За словами міністра, зазначені підприємства за розміром і якістю активів мали б приносити більший прибуток.
Також Абромавічус зазначив, що за перші 9 місяців 2014 топові держпідприємства виплатили лише 500 млн грн дивідендів до державного бюджету, що еквівалентно процентній ставці в менш ніж 2%.
Глава Мінекономрозвитку підкреслив, що державні активи сильно недооцінені і при проведенні відповідного аудиту та корпоратизації зможуть стати надзвичайно привабливими для зарубіжних інвесторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас