Трудовий кодекс потрібно змінити до кінця року, - Денисова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудовий кодекс потрібно змінити до кінця року, - Денисова

Казна та Політика
623
Парламент повинен прийняти новий Трудовий кодекс, а також закони про накопичувальну пенсійну систему і лікарськи засоби до кінця 2015 року.
Про це повідомила глава комітету Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова.
“Щодо пріоритетних законопроектів – ми виділили їх 3. Насамперед, це Трудовий кодекс, потім вже закон про єдині принципи нарахування пенсій і запровадження накопичувальної системи і законопроект про лікарські засоби. Ми в 2015 році хочемо, щоб парламент прийняв ці законопроекти”, – сказала Денисова.
Вона зазначила, що Україна досі живе за Кодексом законів про працю, розробленим ще в 1971 році, хоча інші пострадянські країни вже прийняли нові трудові кодекси.
За словами Денисової, новий проект Трудового кодексу знаходиться на завершальній стадії розробки.
“Ми розробляємо такий Трудовий кодекс, який орієнтується на Європейську соціальну хартію, яку ратифікувала наша держава, на Декларацію прав людини, Міжнародний пакт про економічні, соціальні, культурні права та Конвенції Міжнародної організації праці”, – уточнила вона, висловивши сподівання, що Рада нинішнього скликання таки прийме його.
Раніше міністр соцполітики Павло Розенко зазначав, що прийняття Трудового кодексу має стати пріоритетом парламенту в 2015 році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас