Німці будуть поставляти труби для "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці будуть поставляти труби для "Турецького потоку"

Енергетика
1227
Компанія Europipe, спільне підприємство німецьких сталеливарних концернів Salzgitter і Dillinger Hutte, відновить виробництво і поставку труб для газопроводу “Газпрому”, який за п’ять місяців призупинення робіт з будівництва в Чорному морі встиг змінити назву і маршрут: замість “Південного потоку” прокладається “Турецький потік “.
У повідомленні на сайті Salzgitter говориться, що фірма-замовник South Stream Transport BV (100% -ве дочірнє товариство “Газпрому” в Амстердамі) припинила передбачену договором відстрочку на поставку трубної продукції для газопроводу з Росії до Європи. Відстрочка діяла з 17 грудня 2014 року.
Тепер сторони проведуть переговори про те, в який термін повинні бути виготовлені і надані 150 тис. тонн сталевих труб.
Після розпаду консорціуму з прокладання газопроводу більше половини співробітників Europipe були переведені на неповну зайнятість.
Закривши проект “Південний потік”, “Газпром” оголосив про новий маршрут газопроводу. Новий проект “Турецький потік” передбачає транспортування російського газу через Чорне море до Туреччини, а звідти – до кордону з Грецією.
Завдання труби – повністю виключити Україну з транзиту російського газу в Європу. Протяжність трубопроводу – близько 1100 км, він буде складатися з 4 ниток.
Як заявив 8 травня глава концерну Олексій Міллер, “Газпром” перейшов у стадію будівництва морської ділянки “Турецького потоку”. За його словами, експлуатація газопроводу і постачання газу по ньому почнуться в кінці 2016 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас