КМДА затвердила проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" вартістю 53 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА затвердила проект реконструкції кінотеатру "Жовтень" вартістю 53 млн грн

Казна та Політика
158
Київміськдержадміністрація (КМДА) затвердила проект “Реконструкція будівлі цілісного майнового комплексу” Кінотеатр “Жовтень” по вул. Костянтинівська, 26 у Подільському районі Києва “, повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Павла Рябікіна.
“Проектом заплановано не тільки здійснити в кінотеатрі будівельні роботи, але й придбати необхідне обладнання, меблі, інвентар тощо”, – уточнив П.Рябікін.
За його словами, по завершенню реконструкції кінотеатру, розрахованої на 6,5 міс., для глядачів будуть доступні, зокрема, два кінозали і чотири відеозали, конференц-зал і кафе на 35 місць.
Згідно із зазначеним розпорядженням КМДА №463 від 14 травня, текст якого оприлюднений на веб-сайті міськдержадміністрації, загальна кошторисна вартість проекту в поточних цінах на 29 квітня становить 53 млн 7,611 тис. грн (в т.ч .: будівельних робіт – 31 млн 31,508 тис . грн; інші витрати – 11 млн 702,592 тис. грн; устаткування, меблів та інвентарю – 10 млн 273,511 тис. грн).
Загальна площа 2-поверхової будівлі кінотеатру на 761 місце, розташованому на ділянці площею 0,2882 га, становить 2,8874 тис. кв. м, площа забудови – 1,86 тис. кв. м.
Згідно з документом, використання коштів на покриття ризику (з урахуванням ПДВ), передбачених зведеним кошторисним розрахунком будівництва, здійснює замовник будівництва.
Контроль за виконанням зазначеного розпорядження покладено на заступника голови КМДА П.Рябікіна.
Проект реконструкції кінотеатру “Жовтень” з вказаними та іншими техніко-економічними показниками затверджений КМДА з урахуванням експертного звіту ДП “Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба української державної будівельної експертизи” Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (“Укрдержбудекспертіза”, Київ ) №00-0111-15 / ЦБ від 30 квітня 2015 року.
Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2014 мер Києва – глава КМДА Віталій Кличко ініціював створення благодійного фонду для відновлення кінотеатру “Жовтень” і заявив, що починає пошук коштів для початку реставрації будівлі.
Прокуратура Подільського району Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт відносно двох студентів 20 та 24 років, з вини яких сталася пожежа в кінотеатрі “Жовтень”. За даними столичної прокуратури, в ході досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня минулого року зазначені особи, намагаючись зірвати показ кінофільму, запустили в приміщенні димові шашки, внаслідок чого в будівлі сталася масштабна пожежа.
Таким чином, слідством встановлено, що злочин було скоєно з хуліганських спонукань, наміри підпалювати приміщення в цілому студенти не мали. Свою провину вони визнали повністю.
Молодих людей будуть судити за ч.2 ст.296 (хуліганство) та ч.1 ст.263 (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України. Обвинувальний акт процесуальним керівником у кримінальному провадженні направлено до Голосіївського райсуду столиці для розгляду по суті.
Пожежа в кінотеатрі “Жовтень” виник 29 жовтня 2014 о 21.40 і була ліквідована майже через чотири години. Знищено дах будівлі на площі 300 кв. м. жертв і постраждалих не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас