Гройсман знає, як повернути довіру українців до тарифів на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман знає, як повернути довіру українців до тарифів на ЖКП

Казна та Політика
3271
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає, що питання тарифів має бути абсолютно відкритим і публічним.
Поки ж українці не вірять в їх обгрунтованість. Про це пан Гройсман сказав під час брифінгу у Вінниці.
«Я вважаю, що питання тарифів має бути абсолютно відкритим і публічним. Усі механізми формування кожної копійки, яка є в тарифі, має бути опрацьована урядом, національною комісією і доведена до суспільства. Сьогодні тарифи в Україні не мають довіри. Тому, і уряд, і комісія спільно з парламентом мають це (формування тарифів – ред) відкрити», – сказав Гройсман.
Він також зазначив, що наполягає на відкритості ринку енергоносіїв.
«Головне, на чому я наполягав, щоб увесь ринок енергоносіїв був відкритий: скільки видобуваємо, скільки транспортуємо, скільки продаємо, скільки експортуємо чи імпортуємо – це все українці мають бачити й звідси й буде ціна. Тому важливо, щоб цю роботу завершити й довести до суспільства. Тарифи мають бути відкритими й зрозумілими, тоді вони викликатимуть довіру», – вважає голова парламенту.
Що стосується сплати тарифів, то тут голова ВР називає важливим, щоб соціальний захист, субсидії були оперативно відпрацьовані.
«Сьогодні питання до уряду й до міністерств: усе відпрацювати таким чином, щоб люди автоматично почали отримувати субсидії, і тоді буде «соціальна парасолька», яка не дозволить людям сплачувати більше», – сказав Гройсман.
Нагадаємо, керівник парламентської групи з перевірки тарифів Альона Бабак спільно з експертами встановила, що при розрахунках тарифів на газ, було майже вдвічі завищена потреба в імпорті газу. Це безпосередньо вплинуло на розмір тарифу для населення. На її думку, повинен бути проведений серйозний аудит і перегляд тарифів.
Відзначимо, обґрунтованість підвищення цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги вже більше місяця перевіряє парламентська Робоча група. Серед напрацювань – зникнення 5 млрд куб. м газу власного видобутку і спотворені нормативи споживання тепла.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас