Ціни на нафту можуть повернутися до $100 за барель наступного року, - BP Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть повернутися до $100 за барель наступного року, - BP Capital

Енергетика
880
Ціни на нафту можуть повернутися до рівня в $100 за барель у наступному році на тлі зниження видобутку в США, вважають експерти хедж-фонду BP Capital LLC, засновником і головою якого є інвестор Бун Пікенс, відомий вкладеннями в нафтовий сектор.
Два фонди BP Capital, орієнтовані на інвестиції в енергетичний сектор, купують нафту, заявив головний інвестиційний директор хедж-фонду Девід Міні.
“Ми не належимо до того табору, який не очікує повернення цін на нафту до рівня в $100 за барель, – цитує Д.Міні агентство Bloomberg. – Незважаючи на можливість короткострокових відкатів цін, в цілому можна говорити про те, що вартість нафти повинна бути вищою, щоб стимулювати видобуток в майбутньому”.
Ціна нафти WTI піднялася приблизно на 40% з мінімального за шість років рівня, зафіксованого в березні цього року, на очікуваннях, що скорочення числа бурових установок в США призведе до скорочення видобутку в країні.
Згідно з прогнозом Д.Міні, вартість нафти може піднятися до $70 за барель до кінця 2015 року.
BP Capital планує залучити додаткові кошти, щоб збільшити активи двох ключових фондів, орієнтованих на енергетичний сектор, до $500 млн до кінця цього року, зазначив Д.Міні.
За оцінками Міненерго США, видобуток нафти в країні за підсумками минулого тижня склав 9,37 млн барелів на добу. Показник досяг рекордних 9,42 млн за тиждень, що завершився 20 березня.
“Ми вважаємо, що видобуток нафти в США вже досяг пікового рівня, – заявив Д.Міні. – Ймовірно, виробництво нафти в країні наприкінці 2015 р. буде на рівні того ж періоду минулого року”.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на 12:21 МСК зменшилася на $0,4 (0,67%) – до $59,48 за барель.
Липневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до цього часу знизилися в ціні на $0,22 (0,33%) – до $66,48 за барель.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас