Енерготарифи очікує міжнародний аудит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енерготарифи очікує міжнародний аудит

Енергетика
362
Кабінет Міністрів за проведення міжнародного аудиту встановлених Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг тарифів на комунальні послуги, в тому числі на природний газ та електричну енергію.
Про це сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час відповідей на запитання депутатів у Верховній Раді.
«Я вчора провів нараду з НКРЕКУ, «Нафтогазом», «Укргазвидобуванням»… У нас така пропозиція – всі тарифи, які встановлені незалежним органом, підкреслюю, не урядом, а незалежним органом, повинні пройти аудит найбільших 4 міжнародних світових компаній. Тоді ми закриємо цю політологічну лавку про те, хто бореться за долю України. Потрібно було 5 років тому боротися, коли підписували ціну на газ », – сказав він.
Яценюк також просив НКРЕКУ найближчим часом розробити нові правила підключення до енергомереж.
Нагадаємо, 1 квітня набула чинності підвищення мінімальної ціни на природний газ для населення в 3,3 рази, або на 2 511 гривень/тис. куб. м до 3 600 гривень/тис. куб. м (з ПДВ та витратами на транспортування) та підвищення мінімального тарифу (при споживанні менше 100 кВт-год на місяць) на електричну енергію для населення на 18,8% або на 5,8 коп/кВт-год до 36,6 коп/кВт-год.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас