Енергополітика України найбільш неефективна в Європі, - Пайетт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергополітика України найбільш неефективна в Європі, - Пайетт

Енергетика
358
Україна веде енергополітику, яка є однією з найбільш неефективних серед європейських країн. Як наслідок, це підтримує рівень корупції і гальмує економіку.
Таку думку висловив посол США в Україні і представник Бюро енергетичних ресурсів Державного департаменту США Джеффрі Пайєтт.
“Це не збіг, що Росія використовує свій газ, нафту, свою енергетику, щоб впливати на українську політику. Таким способом самостійністю України нехтували протягом останніх двох десятиліть”, – сказав він.
Джеффрі Пайєтт позитивно оцінив роботу команди прем’єра Арсенія Яценюка. За словами посла, тенденція є позитивною: тарифи на комунальні послуги підняли, а незахищеним верствам населення передбачили субсидії.
Він рекомендує переглянути рентні ставки, а також розділити виробництво, транспортування та реалізацію газу в Україну.
“Це зробить Україну більш привабливою для інвестицій нафтогазову сферу. І з того, що я чув від приватного сектора, частина цих інвестицій прийде від американських фірм”, – додав Пайетт.
Як відомо, Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з країн Європи. Ці поставки є одним із кроків, які здійснює українська влада для зменшення своєї газової залежності від Росії.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас