Компаніям Фірташа-Льовочкіна доведеться платити за газорозподільні мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компаніям Фірташа-Льовочкіна доведеться платити за газорозподільні мережі

Енергетика
635
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер доручив голові Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину в найкоротші терміни підготувати рішення про платне користування газорозподільними мережами для приватних компаній.
«Пан міністр, хочу ще раз до вас звернутися з питанням про те, що державні газорозподільні мережі, якими зараз незаконно користуються приватні компанії Фірташа-Льовочкіна, повинні платити за це гроші, як це передбачено законом. Тому я прошу підготувати відповідний акт Кабінету міністрів України, щоб навести порядок в цьому секторі », – сказав прем’єр.
Яценюк підкреслив, що виконання закону про ринок газу, підписаного президентом 5 травня, зможе значно підвищити інвестиційну привабливість енергетичного сектора української економіки.
Відзначимо, дочірня компанія Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» – «Газ України» має намір встановити контроль над розподільними мережами обласних газорозподільних компаній, більша частина яких належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу.
«Газ України» в лютому 2015 подав позов до Адміністративного суду Києва до Кабінету міністрів з вимогою скасувати постанову №770 від 2012 року, яким облгазам були передані в безкоштовне оперативне управління мережі.
Структури бізнесмена Дмитра Фірташа, за даними ЗМІ, контролюють більше 70% українських облгазів, а також більше половини вітчизняних хімічних підприємств. Зараз Фірташ знаходиться під домашнім арештом у Відні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас