ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України

Казна та Політика
1425
Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз щодо зниження валового внутрішнього продукту України з 5% (січневий прогноз) до 7,5% в 2015 році.
Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
“В Україні на даний момент очікується, що ВВП в поточному році скоротиться на 7,5% – що означає погіршення попереднього прогнозу (січень 2015), коли очікувалося спад зростання економіки на 5%”, – йдеться у ньому.
ЄБРР нагадує, що економіка України продовжує підпадати під вплив геополітичних ризиків, пов’язаних з конфліктом на сході України і несприятливими ефектами, що поширюються з Росії.
На Україні вкрай негативно впливають дестабілізація в східних областях, жорстка економічна політика, скачки тарифів на енергію і триваюче скорочення обсягів кредитування.
“Ці фактори, так само як і знецінення національної валюти, зумовлять збереження тиску на економіку в поточному році”, – вважають фахівці банку.
У випадку, якщо ситуація з безпекою не погіршиться і що програма МВФ продовжить виконуватися, а інші значні ризики не матеріалізуються, то в Україні може бути відзначено відновлення зростання економіки в 2016 році приблизно на 3%.
Як повідомлялося, Національний банк прогнозує зниження ВВП в 1 кварталі на 15%, у 2 кварталі на 10,2%, в 3 кварталі на 5,7% і зростання на 2% в 4 кварталі.
Державний бюджет на 2015 рік розрахований виходячи з оптимістичного сценарію Кабінету Міністрів розвитку ситуації, що передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас