МВС завело кримінальну справу на чиновників Укрнафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС завело кримінальну справу на чиновників Укрнафти

Енергетика
539
Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження щодо можливих неправомірних дій службових осіб ПАТ “Укрнафта” при здійсненні реалізації нафти.
Про це йдеться у відповіді відомства на звернення народного депутата Юрія Дерев’янка.
“Головним управлінням МВС України в місті Києві здійснено розгляд викладених у зазначеному зверненні відомостей. 8 квітня 2015 слідчим відділом Шевченківського РУ ГМВД України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) “, – наголошується в листі МВС.
Також у відповіді правоохоронців наголошується, що триває досудове розслідування і здійснюються необхідні слідчі дії.
Раніше Дерев’янко звернувся до МВС та Генпрокуратури з закликом перевірити продажу нафти “Укрнафтою”. У Генпрокуратурі, в свою чергу, заявили, що заява депутата приєднана до матеріалів іншого кримінального провадження» за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ПАТ” Укрнафта “та ПрАТ” УМВБ “- Українська міжбанківська валютна біржа.
Дерев’янко посилається на публікацію “Дзеркала тижня”, яка повідомляла, що понад 300 тисяч тонн нафти, виробленої ПАТ “Укрнафта” в січні-лютому 2015 року, було перероблено на Кременчуцькому нафтопереробному заводі ПАТ “Укрнафта” без проведення біржових аукціонів з продажу сирої нафти.
Так, всупереч Порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, 25 лютого 2015 між ПАТ “Укрнафта” і Кременчуцьким НПЗ був укладений договір на постачання нафти.
За цим договором вартість продажу нафти була значно знижена порівняно зі стартовою ціною, встановленою на біржовому аукціоні з продажу нафти, що не відбувся.
ПАТ “Укрнафта” продала Кременчуцькому НПЗ нафту за розрахунковою вартістю 8,170 тисяч гривень за тонну. У той же час на не проведення біржовому аукціоні з продажу нафти стартова ціна була встановлена на рівні 11,3 тисячі гривень за тонну нафти. Як повідомляється, постачальником виступило ТОВ “ТД” Прикарпаттянафтотрейд “.
В результаті ПАТ “Укрнафта” недоотримала доходи в розмірі близько 1 мільярда гривень. Як результат відповідні доходи недоотримала держава.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас