Франція надасть Україні експертів для боротьби з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція надасть Україні експертів для боротьби з відмиванням грошей

Казна та Політика
331
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і президент Франції Франсуа Олланд домовилися залучити французьких експертів для боротьби з відмиванням грошей та розслідування корупційних злочинів колишніх українських чиновників високого рангу, багато з яких приховали свої доходи у Франції.
Про це повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну з посиланням на переговори з Ф.Олландом під час робочого візиту А.Яценюка до Парижа.
Серед перспективних напрямків співпраці України та Франції – посилення співробітництва у сфері банківського нагляду та взаємодії між митними органами.
А.Яценюк відзначив важливість більш активної участі французьких підприємців у відновленні української економіки. Для презентації інвестиційного потенціалу України А.Яценюк і Ф.Олланд домовилися провести в Парижі інвестиційний саміт вже восени цього року.
На думку українського прем’єра, масштабна приватизація, яку почав український уряд, а також початок функціонування з 1 січня 2016 зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом відкривають нові можливості для торгівлі та інвестиційних проектів.
У переговорах з Ф.Олландом також брали участь голова Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв, в. о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
А.Яценюк також зустрінеться з прем’єр-міністром Франції Мануелем Вальсом, генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Хосе Анхелем Гурріа, а також з представниками бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас