У Міноборони розповіли, скільки винні бійцям АТО за знищену ворожу техніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони розповіли, скільки винні бійцям АТО за знищену ворожу техніку

Казна та Політика
1860
Міноборони надійшли документи для виплати винагород за знищення 212 одиниць техніки в зоні АТО на загальну суму 8 млн грн.
“Уже виплачено 27 військовослужбовцям 304,5 тис. грн”, – заявив представник департаменту фінансів Міноборони Вячеслав Салахов на брифінгу в середу. Він зазначив, що в травні буде виплачено ще 237,5 тис. грн.
На даний момент за дорученням міністра виплата винагороди повинна оформлятися протягом 30 днів. З цією метою військові частини відвідують фахівці, які оформляють документи. Крім того, в штабі АТО працює представник департаменту фінансів, який також сприяє прискоренню оформлення таких документів.
Кабінет міністрів України наприкінці січня – початку лютого затвердив постанову №24, яка встановлює додаткові виплати військовослужбовцям за знищення бойової техніки проросійських терористів.
За кожен день в бою солдати і офіцери повинні отримувати доплату в 1000 грн. Окремо визначено грошову винагороду за успішне виконання завдання бойовими підрозділами і за знищення бойової техніки російських терористів. Розмір цих виплат прив’язаний до мінімальної заробітної плати.
Крім того, за кожен знищений бойовий літак проросійських терористів виплачується 121 тис. грн, за систему залпового вогню – 60 тис. грн, за ракетні комплекси – 54 тис. грн, за кожен танк – 48 тис. грн, об’єкт наземної артилерії і бойову машину піхоти – по 42 тис. грн, за кожен знищений переносний зенітно-ракетний комплекс – 30 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас