МЕРТ планує спростити держзакупівлі і зробити їх електронними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ планує спростити держзакупівлі і зробити їх електронними

Казна та Політика
201
Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує істотно спростити тендерні процедури при державних закупівлях і перевести їх на електронні майданчики до кінця 2016 року, повідомив журналістам заступник міністра Максим Нефьодов.
“Плани у нас амбітні: вже до кінця цього року система (електронних закупівель – ред.) повинна запрацювати повноцінно і до кінця наступного року буде поширена майже на всі закупівлі в Україні”, – сказав він.
За словами М.Нефедова, з цією метою МЕРТ в даний час розробляє два законопроекти. Перший з них дозволить істотно спростити процедуру проведення закупівель та участі в них бізнесу, зокрема, буде введена процедура посткваліфікації, коли необхідні довідки та документи для участі в тендері будуть збирати не всі компанії-учасники тендеру, а тільки його переможець. Другий законопроект дозволить перевести торги на електронні майданчики і зробити процедури торгів прозорими.
За словами М.Нефедова, до початку 2015 в Україні торги через електронні майданчики не проводилися, зараз у вигляді експерименту через електронні майданчики проводяться допорогові закупівлі (товарів – на суму до 100 тис. грн, робіт – до 1 млн грн) та закупівлі для Міністерства оборони. МЕРТ планує перевести торги на електронні майданчики до кінця 2016 року.
За словами М.Нефедова, в 2014 році обсяг державних закупівель склав 250 млрд грн, при цьому на документацію, необхідну для проведення тендерів, витрачається величезна кількість паперу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас