Думка експерта: Україна може повернутися на фінансові ринки вже до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка експерта: Україна може повернутися на фінансові ринки вже до 2018 року

Казна та Політика
638
Досягнення угоди з кредиторами щодо реструктуризації державного боргу в найближчі місяці буде сприяти поверненню України на зовнішні ринки кредитування до 2018 року.
Таку думку висловив народний депутат, голова підкомітету з питань державного боргу та фінансування державного бюджету Андрій Гордєєв.
“Уряд повинен докласти в найближчі місяці максимум зусиль для прискорення домовленостей з кредиторами. Незважаючи на складний процес переговорів, зробити це до наступного візиту МВФ наприкінці травня буде непросто. Однак сьогодні є ряд позитивних сигналів, що свідчать про готовність інвесторів йти на поступки”, – зазначив він.
Зокрема, депутат нагадує, що минулого місяця інвестори погодилися відкласти погашення боргів за євробондами “Укрексімбанку” на три місяці.
Крім цього, на користь України говорить наявність сильного міжнародного табору кредиторів на чолі з Franklin Templeton, а також підтримка з боку Міжнародного валютного фонду, впевнений Гордєєв.
Голова профільного підкомітету відзначив, що МВФ вже висловив бажання допомогти уряду в реструктуризації боргів.
“Успішна реструктуризація дозволить Україні повернутися на зовнішні ринки кредитування до 2018 року. Завдяки низьким цінам вони сьогодні досить сприятливі для держав. Вже сьогодні ми бачимо повернення на ринки кредитування країн, нещодавно постраждали від економічних криз”, – підсумував він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас