Рада хоче внести зміни до Податкового кодексу, щоб менше "тиснути" на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче внести зміни до Податкового кодексу, щоб менше "тиснути" на бізнес

Казна та Політика
1286
Верховна Рада прийняла за основу законопроект, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу України з метою зниження податкового тиску на бізнес.
За прийняття за основу законопроекту №2004 “Про внесення змін до Податкового кодексу” (щодо зниження податкового тиску на платників податків) проголосували у вівторок 285 депутатів.
Законопроект передбачає включення до Податкового кодексу норми, згідно якої контролюючим та іншим органам забороняється використовувати акт перевірки в якості підстави для висновків щодо взаємовідносин платника податків з контрагентами, в тому числі обробляти в інформаційний базах контролюючих органів або безпосередньо посадовими особами у разі, якщо податкове повідомлення-рішення не вручено платнику податків за результатами складання акта перевірки.
Законопроект також доповнює перелік документів, які дають контролюючим органам право розпочати перевірку, уточненням: копія наказу про перевірку має містити дату видачі, найменування контролюючого органу, найменування та реквізити об’єкта (прізвище, ім’я, по батькові перевіряється фізособи-платника податків), обставини для перевірки та інформацію , яка це підтверджує, дату початку та тривалість перевірки, посада та прізвища посадових осіб, які проводять перевірку, інформацію про здійснення попередньої перевірки.
Наказ на перевірку у такому випадку є дійсним за наявності підпису керівника контролюючого органу або його заступника, скріпленого печаткою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас