Чи багато змінить? Мінекономрозвитку хоче перейменувати державні закупівлі в публічні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи багато змінить? Мінекономрозвитку хоче перейменувати державні закупівлі в публічні

Казна та Політика
152
Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує провести ребрендинг державних закупівель, перейменувавши їх у публічні за аналогією із західними країнами (public procurement, публічні закупівлі).
Про це повідомив глава департаменту державних закупівель Мінекономрозвитку Олександр Стародубцев на своїй сторінці в Facebook.
«Ця ідея викликала у всіх учасників дуже позитивний відгук. Англійською це звучить – public procurement. Що таке «держзакупівлі» в масштабах України все одно ніхто не знає. А якщо й знає, то, в основному, в контексті корупції. Нам необхідно просувати це поняття й популяризувати серед бізнесу. Тож має сенс відразу просувати щось правильне», – написав він.
Також Стародубцев зазначив, що термінологія департаменту та учасників ринку буде включати поняття «публічні закупівлі», «публічні тендери», «публічні закупівельники».
Зазначимо, Міністерство фінансів України долучилося до проведення держзакупівель в електронному форматі.
Таким чином, до системи електронних держзакупівель приєдналися вже 16 держструктур, серед яких НБУ, міністерства охорони здоров’я, молоді та спорту, інфраструктури, екології та природних ресурсів, економічного розвитку і торгівлі, а також юстиції.
Крім того, користуються електронними закупівлями «Енергоатом», Київська міська державна адміністрація, Київська міська рада та районні ради, Львівська міська рада, «Укрспецекспорт» і Державне управління справами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас