МВС "злило" новій "прокладці" 70 млн за номерні знаки за секретними цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС "злило" новій "прокладці" 70 млн за номерні знаки за секретними цінами

Казна та Політика
2651
МВС уклало угоду з ТОВ “Лемодо” на постачання номерних знаків транспортних засобів на 70,76 млн грн.
Про це пишуть “Наші гроші” з посиланням на “Вісник державних закупівель”.
Як зазначається, всього купують 591380 номерних знаків різних видів. Всупереч закону про держзакупівлі, ціна за одиницю товару не оприлюднена.
Товариство “Лемодо” зареєстровано в смт Комінтернівське Одеської області.
За даними ВГЗ, в 2009-2012 роках фірма вигравала тендери в системі “Укрзалізниці” з постачання запчастин, кондиціонерів, будматеріалів – всього на суму 25,26 млн грн.
З 2009 року “Лемодо” було записано на Інну Неплюєву з Іллічівська. При проведенні тендеру засновники фірми змінилися.
17 квітня, на наступний день після акцепту, фірму переоформили на Ігоря Туманського з села Ониськове Комінтернівського району Одеської області. Також з квітня “Лемодо” має нового директора – Сергія Давидчука, пише видання.
Конкуренцію на торгах склали харківське ТОВ “Світлофор” і дві дніпропетровські фірми – ТОВ “Біал” і ТОВ “Корал-Технологія”. Що стосується “Біал”, то її власником є Ілля Батушан, екс-директор фірми-переможця “Лемодо”.
У 2014 році закупівлі номерних знаків проводились у харківського ТОВ “Світлофор”. Фірмі тоді замовили автономери без відкритого конкурсу, оскільки у компанії був патент на виготовлення знаків, який їй передав у користування державний завод “Форт”.
Завод, що належить МВС України, передав тоді фірмі право на користування патентом, оскільки сам нібито був не в змозі виробляти номера через зайнятість потужностей для АТО.
Всього в 2014 після призначення харків’янина Арсена Авакова керівником МВС “Світлофор” отримав замовлень на автознаки на 59,97 млн грн.
Проте цього року МВС оголосило відкритий тендер, який “Світлофор” програв, тому запропонував більш високу ціну від переможця, і оскаржив свою поразку в Антимонопольному комітеті.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас