Morgan Stanley продав нафтовий бізнес за $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley продав нафтовий бізнес за $1 млрд

Енергетика
670
Американський банк Morgan Stanley домовився про продаж підрозділу торгових операцій з нафтою (Global Oil Merchanting), що базується в США, торговому дому Castleton Commodities International LLC, підписавши зобов’язуючу угоду.
Умови угоди, в результаті якої Morgan Stanley перестане входити до числа найбільших світових нафтотрейдерів, не розкриваються. Morgan Stanley зазначив лише, що угода не є для нього істотною. Проте поінформовані джерела повідомили виданню, що обговорювана ціна знаходилася в діапазоні від $1 млрд до $1,5 млрд.
Як очікується, продаж буде завершено в другій половині 2015 року, сторонам необхідно отримати схвалення регуляторів США та Євросоюзу.
Раніше спроби Morgan Stanley продати актив іноземним покупцям двічі зривалися. У тому числі не відбулася операція з російською НК «Роснефть» (MOEX: ROSN). На актив претендували також KKR, Macquarie та інші потенційні покупці.
За Castleton Commodities International, штаб-квартира якого знаходиться в штаті Коннектикут, стоїть ціла група інвесторів, включаючи відомих керівників хедж-фондів Пола Тюдора Джонса і Гленна Дубина. Торговий дім отримає контракти і товарні запаси підрозділи Morgan Stanley, а також команду з приблизно сотні трейдерів. З урахуванням адміністративного персоналу в Castleton Commodities перейде близько 200 співробітників банку.
Morgan Stanley торгував нафтою з 1980 року і мав у своєму розпорядженні найбільш значні фізичнізапаси палива на Уолл-стріт. Проте останнім часом обсяг операцій різко скоротився: у доповіді Сенату США в 2014 році відзначалося, що раніше банк фрахтував до 100 танкерів на місяць, а в минулому році – 10-15.
Середні обсяги торгів Global Oil Merchanting за останні два роки становили приблизно 2 млн барелів нафти і нафтопродуктів на добу, що еквівалентно близько 2% світового попиту. Vitol, найбільший світовий нафтовий трейдер, здійснює операції на 5,5 млн барелів на добу, Trafigura – 2,4 млн. Підрозділ орендує 45 нафтосховищ ємністю близько 30 млн барелів, переважно в США і Європі.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас