ОПЕК не очікує відновлення цін на нафту до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК не очікує відновлення цін на нафту до 2025 року

Енергетика
644
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не сподівається на стабільне відновлення світових цін на нафту до рівня $100 протягом наступних 10 років, як показує підготовлений учасниками картелю проект стратегічної доповіді, витяги з якого наводить The Wall Street Journal.
Згідно з документом в 2025 р за найпозитивнішим сценарієм нафта буде коштувати близько $76 за барель, при цьому не виключається і варіант зниження цін до $40 до того ж 2025 р.
Котирування можуть бути нижче і вище цих показників протягом аналізованого 10-річного періоду.
Загалом закладені в доповідь оцінки показують побоювання ОПЕК про те, що американські виробники сланцевої нафти впораються з низькою вартістю і будуть продовжувати видобуток.
Варіант з цінами в $100 за барель не передбачений ні в одному з розроблених сценаріїв, заявив один з учасників презентації проекту доповіді, яка пройшла на минулому тижні у Відні. Документ ще може бути скоригований до міністерської зустрічі ОПЕК в червні.
Економісти рекомендують державам-членам повернутися до квот на видобуток, які зараз не дотримуються, і підвищити дисципліну в організації з метою підвищення впливу ОПЕК на світовий ринок.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас