Слабкий долар може відновити зв'язок золота з динамікою грошової маси, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слабкий долар може відновити зв'язок золота з динамікою грошової маси, - експерт

Валюта
1800
Золото може почати відігравати зростання грошової маси в світі, відновлюючи кореляцію з цим показником, на тлі ослаблення долара, вважає головний аналітик RBC Capital Markets по гірничодобувній галузі Стівен Уокер.
Як повідомляє агентство Bloomberg, кореляція цін на золото і грошового агрегату M2 за останнє десятиліття склала 89%. C.Уокер і його колеги відстежували ціни на дорогоцінний метал і динаміку грошового агрегату M2 в США, Канаді, Великій Британії, єврозоні, Японії та Китаї разом узятих, виходячи з даних центробанків.
Агрегат M2 складається в основному з готівкових грошей, депозитів на поточних рахунках і строкових вкладів, а також інвестицій у пайові фонди грошового ринку.
Для грошової маси США аналогічний показник з 1975 року дорівнює 83%, випливає з огляду.
“Кореляція порушилася в останні роки через зміцнення долара, – стверджують аналітики. – Ми чекаємо посилення кореляції у випадку ослаблення американської валюти”.
Раніше кореляція порушувалася і в середині 1980-х, а також початку 2000-х років, коли долар зміцнювався.
За останні вісім тижнів доларовий індекс Bloomberg Dollar Spot знизився на 5% порівняно з історичним максимумом, встановленим 13 березня. Індекс відображає динаміку долара до 10 валют розвинених країн, включаючи всі п’ять, представлені в даних про агрегаті M2.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас