У Раді пропонують ліквідувати податкову міліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують ліквідувати податкову міліцію

Казна та Політика
878
П’ять депутатів Верховної Ради пропонують парламенту виключити з Податкового кодексу норми, що регламентують діяльність податкової міліції.
Про це йдеться в законопроекті № 2681-1, зареєстрованому в Раді 5 травня.
Авторами документа є Андрій Журжій, Павло Костенко (обидва – фракція “Об’єднання “Самопоміч”), Михайло Кобцев (“Блок Петра Порошенка”), Олександр Кірш (“Народний фронт”) і Олег Ляшко (Радикальна партія).
Також пропонується передати повноваження з боротьби з податковими злочинами Міністерству внутрішніх справ.
Крім того, посадові й службові особи податкової міліції, за наявності вільних вакансій у підрозділах органів внутрішніх справ, зможуть переводитися за їх згодою в ці органи.
Відповідно до пояснювальної записки, прийняття й реалізація проекту закону вимагають додаткових фінансових витрат з державного бюджету в 2015 році, оскільки ліквідація податкової міліції призведе до звільнення частини її працівників і виплати їм допомоги, оплати вартості проїзду й перевезення багажу до нового місця проживання, виплати щомісячної допомоги в розмірі посадового окладу й окладу за спеціальним званням.
На думку авторів, прийняття законопроекту сприятиме поліпшенню загального стану підприємницького середовища, налагодженню партнерських відносин між бізнесом і контролюючими органами, ефективності дій правоохоронних органів у боротьбі з економічними злочинами.
Як повідомляло агентство, депутат Ради від БПП Ігор Насалик пропонує парламенту передати МВС повноваження Податкової міліції.
У серпні 2014 року Кабінет Міністрів пропонував Раді виключити з Податкового кодексу норми, що регламентують діяльність податкової міліції у зв’язку із планованим створенням на базі податкової міліції Служби фінансових розслідувань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас