«Київметрополітен» «відхрестився» від дорогих підшипників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київметрополітен» «відхрестився» від дорогих підшипників

Казна та Політика
1153
«Київметрополітен» не порушував умови тендерної угоди щодо закупівлі підшипників.
Про це в коментарі заявив глава підприємства Віктор Брагінський.
Пан Брагінський підтвердив, що 26 березня 2015 відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю підшипників.
«Всього на адресу підприємства надійшло три заявки. Зокрема: ТОВ «ЕПК-Україна» з ціновою пропозицією на суму 5,69 млн грн, ТОВ «Промсервісгруп» – 6,03млн грн і ТОВ «Altima-Груп» – 3,22 млн грн», – сказав голова столичної підземки.
За словами пана Брагінського, найбільш низьку ціну запропонувало ТОВ «Альтіма Груп», проте компанія відкликала свою пропозицію. Відповідно, за результатами проведених торгів, переможцем визначено ТОВ «ЕПК-Україна» та укладено договір на поставку підшипників на суму 5,69 млн грн. Єдиним критерієм вказаної пропозиції була ціна.
«Слід зазначити, що Київський метрополітен – це специфічне транспортне підприємство, яке має нестандартне обладнання. На жаль, не всі запчастини для оновлення та ремонту його господарства виготовляються в Україні. Тому підприємство змушене укладати договори на закупівлю закордонного обладнання, в тому числі, російського», – додав голова «Київметрополітену».
«Україна Комунальна» володіє сканом документа, який підтверджує, що компанія «Альтіма Груп», яка спочатку запропонувала найнижчу ціну на підшипники, відкликала свою пропозицію.
Нагадаємо, вчора з’явилася інформація про укладення угоди за результатами тендеру між «Київметрополітені» і «ЕПК-Україна» на закупівлю підшипників. Відповідно до неї, компанія «ЕПК-Україна» заснована в кінці 2013 року в Запоріжжі. Офіційним власником є віргінський офшор «Дірфілд Юніверсал ІНК», директором – Володимир Собакар, який також очолює фірму з аналогічною назвою Іноземне підприємство «Торговий дім ЄПК-Запоріжжя».
Вона приписана до одного адресою і має той же телефон, що і переможець тендеру, і належить однойменному московському торговому дому, який входить до російської групи компаній «ЕПК» (Європейська підшипникова корпорація »).
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас