РФ подала 2 позови до СОТ: до ЄС і до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ подала 2 позови до СОТ: до ЄС і до України

Енергетика
1123
Росія в четвер подала позов до СОТ до Євросоюзу у зв’язку з прийнятими антидемпінговими заходами щодо російських зварних труб і нітрату амонію, а також до України – у зв’язку з прийнятими антидемпінговими заходами щодо нітрату амонію, повідомив директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков.
“У четвер ми запросили консультації”, – сказав він, пояснивши, що це є першим етапом подачі позову, і в разі, якщо протягом 60 днів консультації ні до чого не приведуть, то Росія зможе ініціювати створення панелей арбітрів за цими двома позовами.
М.Медведков пояснив, що, на думку російської сторони, при проведенні антидемпінгових розслідувань з боку ЄС щодо нітрату амонію, а також зварних труб, і з боку України щодо нітрату амонію були порушені зобов’язання ЄС і України перед СОТ, а саме при розрахунку собівартості продукції не враховувалися ціни на електроенергію всередині Росії, а бралися ціни з третіх країн, тобто застосовувалися так зване енергокоректировок. “Тим самим в результаті цих заходів було завдано значної шкоди російським постачальникам”, – зазначив він.
За його словами, позов до ЄС з нітрату амонію і зварних труб було вирішено об’єднати в один, так як, по суті, претензії однакові, і цей позов корелюється з раніше поданими РФ позовом до ЄС щодо енергокоректировок.
М.Медведков повідомив, що вжиті заходи щодо російської продукції, за оцінками російських експертів, призвели до того, що експорт зварних труб з РФ в ЄС практично припинився (заходи діють з 2008 року), а експорт нітрату амонію з Росії в ЄС в 2014 році скоротився приблизно в 1,5 рази в порівнянні з 2012 роком (коли він складав близько $220 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас