В Україні виконується не більше 30% судових рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні виконується не більше 30% судових рішень

Казна та Політика
668
В Україні виконується не більше 30% судових рішень. Про це заявив заступник міністра юстиції Гія Гецадзе, передає прес-служба відомства.
Заступник міністра зазначив, що зараз в Україні виконується не більше 30% судових рішень, і причиною цього є низький рівень контролю за роботою виконавців, а також відсутність мотивації.
“В рамках пілотного проекту ми безпосередньо прив’язали винагороду виконавця до обсягів проданого на торгах арештованого майна по відкритому провадженню. Це дозволить поліпшити ситуацію з виконанням судових рішень, а також поліпшити позиції України в інвестиційних рейтингах, у тому числі Doing Business. Адже саме відсутність гарантій виконання рішень суду стримує багатьох інвесторів від роботи в нашій країні. І ці поліпшення неможливі без технічного забезпечення “, – сказав Гецадзе.
Нагадаємо, Міністерство юстиції України розробило два законопроекти для дозволу впровадження в Україні змішаної системи виконання судових виробництв і планує впровадити приватних виконавців до кінця 2015 р
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас