Президент підписав закон про ринок газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про ринок газу

Енергетика
1532
Президент Петро Порошенко підписав закон “Про ринок природного газу”.
Про це повідомила прес-служба Глави держави.
Як зазначається, цей документ, прийнятий Верховною Радою 9 квітня, визначає правові засади функціонування ринку природного газу України і покликаний створити на ньому ефективне конкурентне середовище з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.
Законом № 329-VIII встановлено, що ринок природного газу заснований на принципах вільної конкуренції, належного захисту прав споживачів та безпеки поставок газу, а також здатний до інтеграції з ринками держав – сторонами Енергетичного Співтовариства, в тому числі шляхом створення регіональних ринків газу.
Документ закріплює стійкі в Євросоюзі, економічно обґрунтовані підходи до організації роботи газового ринку та передбачає відокремлення функцій оператора від функцій добувачів і постачальників, чітке окреслення функцій держави і незалежність регулятора, а також вільне ціноутворення.
Законопроект був розроблений Міністерством енергетики та вугільної промисловості України разом з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг, і Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” на виконання державної політики імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас