Кабмін вніс до Ради законопроект про впровадження пенсійного держстрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вніс до Ради законопроект про впровадження пенсійного держстрахування

Казна та Політика
946
Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Законопроект № 2767 зареєстрований на сайті Ради.
Крім того, Кабмін зареєстрував у парламенті законопроект № 2770 “Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми”.
Також уряд зареєстрував у Раді законопроекти № 2769 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами” і № 2768 “Про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами “.
Відзначимо, що раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що пакет з 4 законопроектів з пенсійної реформи незабаром буде внесений до Верховної Ради України.
Так, в Мінсоцполітики планують, що в Україні з 1 січня 2017 поряд з солідарною пенсійною системою запрацює накопичувальна пенсійна система.
На накопичувальну пенсію пропонують перевести громадян України до 35 років.
Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2016 скасовується система спеціальних пенсій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас