Депутат назвав головних винуватців зриву реформ в енергетиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат назвав головних винуватців зриву реформ в енергетиці

Енергетика
1524
Головний винуватець зриву реформ в енергетиці – це керівництво міністерства енергетики та вугільної промисловості та Національної комісії з регулювання електроенергії та ринку комунальних послуг (НКРЕКП).
Такої думки дотримується народний депутат Сергій Власенко від фракції “Батьківщина”.
НКРЕ дає широкі можливості для маніпулювання тарифами. Неугодним вона встановлює низькі тарифи, а тим, хто вгодив або якось матеріально зацікавив – високі тарифи. Я думаю, головна сила, яка гальмує будь-які реформи, це, перш за все, міністерство енергетики та НКРЕ, де сидить некомпетентне керівництво”, – заявив Власенко.
Нагадаємо, в Україні 1 січня 2014 р. набрав чинності закон № 663-VII “Про засади функціонування ринку електричної енергії України”, який запускає процес реформування ринку електроенергії. Даний закон був прийнятий парламентом 24 жовтня 2013 р. За відповідне рішення проголосували 305 народних депутатів.
Закон визначає механізми державного контролю шляхом визначення видів діяльності на ринку електроенергії, які вимагають ліцензування (діяльність з виробництва електроенергії, постачання електроенергії, передачі електроенергії по магістральних, міждержавних та місцевих (локальних) електричних мережах, здійснення централізованого диспетчерського (оперативно-технологічного) управління об’єднаною енергетичною системою України, забезпечення функціонування ринку “на добу вперед”) та ін.
Втім, відзначають експерти, незважаючи на набрання чинності закону, Міненерго та НКРЕ не поспішають формувати ринок електроенергії, який би працював так, як це прописано в законі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас