Нацбанк може ще вивести якісь банки з ринку, але не за «старі гріхи», а за невиконання нових вимог, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може ще вивести якісь банки з ринку, але не за «старі гріхи», а за невиконання нових вимог, - експерт

Світ
1834
Судячи з нещодавніх заяв Національного банку, на даному етапі очищення банківської системи завершується, тому зменшується і кількість банків, в які вводиться тимчасова адміністрація.
“Також ми бачимо, що багато з решти банків досить активно вживають заходів для того, щоб відповідати поточним вимогам регулятора. Додатково НБУ почав застосовувати нові заходи впливу на власників і менеджмент банків: наприклад, в одному випадку у зв’язку з порушенням банківського законодавства акціонер банку був відсторонений від управління і йому було висунуто вимогу про продаж його акцій третій стороні, в іншому – акціонер банку оштрафований за проведення M & A-угоди без узгодження з НБУ “, – коментує ситуацію начальник управління контролю операційних і ринкових ризиків банку VTB (Україна) Андрій Грищенко.
“Цілком можливо, в найближчому майбутньому ми ще станемо свідками кількох кейсів про визнання того чи іншого банку неплатоспроможними, проте причина цього вже буде критися не в” старих гріхах “, а у невиконанні нових вимог по капіталізації, транспарентності і кредитній політиці”, – додав експерт.
Нагадаємо, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва анонсувала закінчення “банківської зачистки” 30 червня. Після цього регулятор запустить процедуру банківського нагляду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас