Стало відомо, скільки чекати рішення суду по транзитному спору "Газпрому" і "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки чекати рішення суду по транзитному спору "Газпрому" і "Нафтогазу"

Енергетика
754
Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в кінці вересня 2016 планує провести усні слухання за позовом “Нафтогазу України” до “Газпрому” з вимогами про перегляд транзитного контракту. Про це повідомили в “Газпромі”.
Винесення рішення арбітрами планується до кінця січня 2017 року.
Як повідомлялося, в жовтні 2014 року “Нафтогаз” вимагав у Стокгольмському арбітражі визнати, що права і обов’язки “Нафтогаз України” за контрактом з “Газпромом” про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України в 2009-2019 рр. підлягають передачі ПАТ “Укртрансгаз”, визнати, що певні положення контракту, які будуть згодом уточнені, є недійсними і/або нечинними і повинні бути доповнені або замінені положеннями, які будуть уточнені, відповідно до енергетичним і антимонопольним законодавством України та Євросоюзу.
Крім того, “Нафтогаз” зажадав зобов’язати “Газпром” виплатити “Нафтогазу” компенсацію за ненадані для транзиту обсяги газу в сумі $ 3,2 млрд, а також відсотки на цю суму. “Нафтогаз” вимагав визнати, що транзитний тариф в контракті повинен бути змінений таким чином, як буде вказано в подальших письмових заявах “Нафтогазу” у відповідності з основними принципами шведської контрактного права.
Попередня сума вимог складає $6,2 млрд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас