Американці та європейці цікавляться українською енергетикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці та європейці цікавляться українською енергетикою

Енергетика
598
Енергокомпанії з ЄС і США придивляються до приватизації українських енергоактивів і можуть прийняти в ній участь.
Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, який нещодавно повернувся після візиту в США.
“Вони (інвестори – ред.) позитивно ставляться до можливості взяти участь у приватизації українських активів. Поки що придивляються: що виставляється, що може бути куплено … Цікавить їх поки що дистрибуція електроенергії, обленерго, облгази,” Центренерго “, – сказав глава Міненерговугілля.
Міністр зазначив, що великі компанії цікавляться приватизацією таких активів як “Енергоатом”, “Укргідроенерго”, газотранспортна система.
У той же час В.Демчишин підкреслив, що приватизація таких об’єктів поки не розглядається, і це питання окремих політичних рішень.
Голова Міненерговугілля уточнив, що інтерес до українських енергоактивів проявляють такі відомі компанії, як Chevron, Shell, ExxonMobil, ЕNI, RWE.
У свою чергу прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також закликав інвесторів із США та ЄС взяти участь в управлінні українською ГТС, зазначивши, що це може стати переформатуванням енергосистеми всієї Європи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас