Столицю заполонили фальшиві гроші: як впізнати підробку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столицю заполонили фальшиві гроші: як впізнати підробку

Кримінал
3076
У столиці з’являється все більше фальшивих гривень. Причому кияни скаржаться, що фальшиві гроші можна отримати не тільки на ринку або в супермаркеті у вигляді здачі, але навіть в держустанові.
Правоохоронці підтверджують: випадків виявлення фальшивок в місті дійсно стало більше. За три місяці цього року вже відкрито чотири кримінальні справи за таким фактом, хоча торік їх було всього три за цілий рік.
У міліції стверджують, що найчастіше за все шахраї поробляють купюри номіналом 20, 50, 100 і 200 гривень і збувати їх намагаються на ринках і в магазинах, де немає спеціальної апаратури, яка б перевірила купюру на справжність. Однак є й певні методи, які допоможуть навіть звичайній людині без спецтехніки розпізнати фальшивку.
“Перше – це відповідність кольорової гами та зображення історичної особи на купюрі, чіткість зображення, наявність водяного знака. Папір на дотик повинен бути шорсткий, а не гладкий. Фальшиві гроші, як правило, завжди гладкі. Деякі деталі на справжніх банкнотах рельєфні, і їх можна відчути пальцями “, – розповіли в главку столичної міліції.
Співробітники банків стверджують, що убезпечити себе від фальшивих купюр допоможе банківська картка і зняття грошей через банкомат, адже всі банкомати обладнані спеціальним пристроєм, який розпізнає фальшиві купюри і ніколи їх не видасть.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас