Кличко буде боротися з корупцією в Києві спільно з USAID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко буде боротися з корупцією в Києві спільно з USAID

Кримінал
342
Мер Києва Віталій Кличко та в.о. адміністратора агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Альфонсо Леннарт оголосили про початок комплексу спільних дій на підтримку заходів з протидії корупції, які зараз впроваджуються в Києві, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.
Мова про це йшла на зустрічі В.Кличка і А.Ленарта у Вашингтоні.
В рамках програми, загальна вартість якої становить $ 1 млн, USAID погодилися надати Києву допомогу в реформуванні механізмів міських закупівель, паркувальної інфраструктури, утилізації відходів, а також інвестиційних систем. Ще одним напрямком допомоги стане підвищення доступності київського метрополітену для людей з фізичними вадами.
“Ми робимо київську владу відкритою для жителів міста. А також наші зусилля спрямовані на підвищення рівня прозорості, підзвітності та ефективності надання муніципальних послуг”, – зазначив В.Кличко.
Як підкреслив А.Леннарт, USAID повністю підтримує В.Кличко.
Тому USAID допоможе Києву: створити єдину електронну систему міських закупівель; удосконалити паркувальну інфраструктуру міста; підвищити прозорість системи поводження з відходами та удосконалити відповідну нормативно-правову базу, яка сприятиме більшій прозорості системи та кращому захисту навколишнього середовища; виробити механізми громадського контролю, забезпечення прозорості та підзвітності у роботі Київського інвестиційного агентства, що має скоротити можливості для корупції.
В.Кличко і А.Леннарт також обговорили питання, пов’язані з перебуванням у Києві тисяч вимушених переселенців, яким довелося покинути зону конфлікту в східній Україні. Київська міська влада координує з USAID заходи з надання гуманітарної допомоги, включаючи створення Центру з підтримки і переселення внутрішньо переміщених осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас