Як зміниться космічна галузь України: власні супутники і щорічні запуски апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зміниться космічна галузь України: власні супутники і щорічні запуски апаратів

Технології&Авто
596
Через кілька років Україна матиме свою власну групу супутників. Про це розповів голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Олег Уруський.
За його словами, космічна галузь України має розвиватися в інтересах національної безпеки та співпрацювати зі збройними силами України. Саме супутники повинні надавати військовим необхідну інформацію про пересування військ, фото із зони бойових дій.
В даний час Україна не має власних супутників, проте в перспективі ситуація повинна змінитися.
“У наступному році запустимо науково-технологічний супутник, але він нам мало що дає з погляду забезпечення інтересів України. Перший апарат – супутник дистанційного зондування землі Січ-2-1, щоправда, з невисоким дозволом, ми зможемо запустити в 2017 році. Водночас, супутник з можливістю робити знімки високого вирішення Січ-2М ми плануємо запустити в 2018 році “, – пояснив голова ДКАУ.
Крім того, не виключається варіант придбання ще одного супутника – Січ-3 – іноземного виробництва. “Таким чином, в 2017-2018 роках ми б сформували власні угруповання у складі не менше трьох супутників”, – зауважив Уруський.
Управляти супутниками збираються з Центру прийому інформації та контролю навігаційного поля, у Хмельницькій області. Отримані дані збираються передавати в Міноборони.
Голова ДКАУ також додав, що агентство закінчує роботу над планом до 2022 року. “Ставимо перед собою завдання, щоб Україна запускала хоча б один космічний апарат на рік. Наступне важливе завдання: безпосереднє реформування підприємств, що входять до складу ракетно-космічної галузі. Думаю, найближчим часом ми отримаємо нове обличчя нашої ракетно-космічної галузі”, – висловив сподівання Уруський.
Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що влада працює над створенням системи аерокосмічної розвідки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас