Французький постачальник комп'ютерних послуг Capgemini купує конкурента з Америки за $4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький постачальник комп'ютерних послуг Capgemini купує конкурента з Америки за $4 млрд

Світ
245
Французький постачальник комп’ютерних послуг Capgemini купує свого американського конкурента IGATE за $4 млрд, завдяки чому Північна Америка стане найбільшим ринком компанії.
Як йдеться у повідомленні Capgemini, компанія заплатить $ 48 за акцію IGATE.
Операція була схвалена радами директорів обох компаній, а також більшістю акціонерів IGATE.
Виручка Capgemini в першому кварталі 2015 склала 2,76 млрд євро, а покупка IGATE дозволить збільшити цей показник у 2015 році до 12,5 млрд євро, відзначають в компанії.
У результаті угоди скоригований прибуток компанії підвищиться не менше ніж на 12% в 2016 році і на 16% в 2017 році. Штат об’єднаної компанії складе близько 190 тис. чоловік, маржа операційного прибутку – 10%.
Купівля IGATE “дасть нам новий статус на американському ринку”, заявив головний виконавчий директор Capgemini Пол Хермелін.
Французька компанія планувала збільшити свою присутність на північноамериканському ринку, який вона вважає найбільш інноваційним у світі ринком технологій і послуг.
У першому кварталі цього року виручка Capgemini в Північній Америці підскочила на 34%. Серед клієнтів IGATE в цьому регіоні – General Electric і Royal Bank of Canada. Capgemini частково профінансує операцію за рахунок власних ресурсів, а також має намір залучити кошти за рахунок розміщення акцій і боргових паперів. Хермелін зазначив, що Capgemini більше не планує великих придбань в найближчі два роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас