Україна допоможе Туреччині створити ракетно-космічний комплекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна допоможе Туреччині створити ракетно-космічний комплекс

Світ
566
Україна відпрацьовує умови співпраці з Туреччиною в створенні турецького ракетно-космічного комплексу, повідомив голова ДКАУ Олег Уруський.
“У ході недавнього візиту в Україну президента Туреччини Тайіпа Ердогана були обговорені питання співробітництва сторін в ракетно-космічній галузі. Анкара підтвердила зацікавленість у створенні турецького ракетно-космічного комплексу”, – повідомив О.Уруський.
“Це серйозний контракт на тривалий період. Турки поставили перед собою амбітне завдання стати великою космічною державою з нашою допомогою. Як тільки буде підписаний контракт, починаємо роботу”, – зазначив він.
Як повідомлялося, плани з реалізації домовленостей між Україною і Туреччиною у сфері ВТС, включаючи співпрацю у створенні турецького ракетного комплексу, обговорювалися в ході візиту в Анкару на початку квітня української делегації на чолі з першим заступником голови РНБОУ Олегом Гладковським.
За оцінками фахівців, ракетне озброєння входить до числа перспективних розробок відомого в світі розробника ракетної техніки ДКБ “Південне” (Дніпропетровськ).
Восени 2014 року в ході міжнародної авіакосмічної виставки “Авіасвіт-XXI” український розробник презентував відповідає вимогам РКРТ ОТРК “Грім” з крилатою ракетою (КР) “Коршун”.
За даними ДКАУ, в умовах нових викликів обороноздатності держави, створення мобільного оперативно-тактичного ракетного комплексу для ВСУ віднесено до робіт першочергової важливості для підприємств ракетно-космічної галузі України.
У січні ДКБ “Південне” і держконцерн “Укроборонпром” підписали спільне рішення про зміцнення і розширення співпраці в галузі створення і виробництва ракетно-реактивного та інших видів озброєнь в інтересах зміцнення обороноздатності України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас