Deutsche Bank оголосив про реорганізацію бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank оголосив про реорганізацію бізнесу

Світ
696
Deutsche Bank AG, найбільший банк Німеччини, оголосив у понеділок нову стратегію на період до 2020 року, відповідно до якої має намір спростити свою структуру, зміцнити контроль, а також зробити операції більш ефективними і гнучкими.
Як говориться в повідомленні банку, нова стратегія передбачає скорочення щорічних витрат на 3,5 млрд євро, відділення споживчого підрозділу – Postbank, а також реорганізацію інвестпідрозділу.
Банк планує сфокусуватися на ключових ринках, проте розраховує залишитися “провідним міжнародним банком в Німеччині”.
Deutsche Bank розмістить акції Postbank в рамках IPO і розраховує повністю відокремити цей підрозділ до кінця 2016 року.
Інвестпідрозділ банку скоротить операції, що приносять низький дохід, і сфокусується на найдохідніших сферах, а також клієнтських рішеннях. Банк має намір замістити власним капіталом позиковий капітал інвестпідрозділу на суму близько 200 млрд євро.
Deutsche Bank планує досягти показника рентабельності капіталу не менше 10% у середньостроковій перспективі.
Банк скоротить кількість ринків, на яких він працює, на 10-15% до 2020 року і буде активно інвестувати в найбільш значущі ринки, наголошується в повідомленні.
Крім цього, банк має намір вкласти близько 1 млрд євро у впровадження цифрових технологій.
“Ми підтверджуємо нашу прихильність збереженню позиції провідного міжнародного банку в Німеччині. Для досягнення цієї мети банк повинен залишатися орієнтованим на клієнта, проте більше фокусуватися на взаємно привабливих відносинах з клієнтами, залишатися глобальним, але більш сфокусованим географічно, універсальним, але не намагатися догодити кожному” , – йдеться в повідомленні Deutsche Bank.
У неділю банк опублікував звітність за перший квартал 2015 року.
Чистий прибуток Deutsche Bank в січні-березні впала майже на 50%, оскільки зростання виручки був компенсований витратами на виплату рекордного штрафу.
Так, чистий прибуток банку зменшився до 559 млн євро в порівнянні з 1,1 млрд євро за той же період 2014 року, виручка підскочила на 24%, до 10,4 млрд євро.
Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних газетою The Wall Street Journal, оцінював квартальний прибуток банку на рівні 770 млн євро, виторг – 8,9 млрд євро.
Рентабельність акціонерного капіталу Deutsche Bank в минулому кварталі скоротилася до 3% з 8%.
Виручка інвестпідрозділу підскочила на 15% – до 4,65 млрд євро, на частку цього бізнесу припало близько 45% виручки банку.
Виручка у сфері управління станами збільшилася на 29% – до 1,4 млрд євро, зокрема, завдяки зміцненню долара США. Роздрібний підрозділ зафіксував виручку на рівні 2,5 млрд євро, що практично відповідає рівню того ж періоду роком раніше, виручка Postbank склала 935 млн євро.
Минулого тижня Deutsche Bank повідомив, що виплатить штраф у розмірі близько $2,5 млрд і звільнить сімох співробітників, щоб врегулювати претензії регуляторів Великої Британії та США в рамках справи про маніпулювання Лондонській міжбанківською ставкою пропозиції (LIBOR).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас