Україна продовжує запасатися газом: не вистачає ще близько 9 млрд кубометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продовжує запасатися газом: не вистачає ще близько 9 млрд кубометрів

Енергетика
845
Запаси газу в підземних газових сховищах України станом на ранок 27 квітня перевищують 8 млрд кубометрів, повідомили в прес-службі оператора ГТС – держкомпанії «Укртрансгаз».
Як підкреслили в компанії, це на 1,1% більше аналогічного показника минулого року.
«Протягом року в сховища вдалося закачати 0,644 млрд куб. м палива, – підкреслили в компанії. – За повідомленням центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної газотранспортної системи, закачування природного газу здійснюється за чотирма сховищами в режимі 58,4 млн куб. м на добу, що є максимумом в поточному році ».
Відзначимо, тиждень тому, 20 квітня, в українських газосховищах знаходилось 7,928 млрд куб. м газу, що було на 3% більше, ніж на початок поточного місяця і на 7,5% більше показників минулого року. Середній рівень закачування становив 35,5 млн куб. м на добу.
На початку квітня глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про необхідність залучення іноземного капіталу у розмірі 1,5 млрд доларів для закачування газу в ПГС у літній період.
Україна, завершуючи опалювальний сезон, 30 березня припинила відбір природного газу з підземних сховищ, в яких залишалося близько 7,7 млрд кубометрів палива. До наступного опалювального сезону близько 7 місяців, і, за різними оцінками, Україні необхідно накопичити близько 17 млрд куб. м
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас