Найбільший банк Європи може продати британський роздрібний бізнес за $ 30,4 млрд, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Європи може продати британський роздрібний бізнес за $ 30,4 млрд, - ЗМІ

Світ
488
Найбільший банк Європи HSBC Holdings Plc розглядає можливість виділення роздрібного підрозділу у Великобританії в незалежну компанію і подальшого продажу за 20 млрд фунтів ($ 30,4 млрд), пише Sunday Times.
У п’ятницю банк офіційно оголосив про можливість переміщення корпоративної штаб-квартири з Лондона за межі Великобританії у зв’язку зі змінами податкового законодавства та загальним посиленням банківського регулювання в країні.
Як заявили Sunday Times джерела у вищому керівництві банку, які побажали залишитися невідомими, продаж британського роздрібного бізнесу може прискорити відхід HSBC з країни.
Голова ради директорів фінансової організації Дуглас Флінт минулого тижня повідомив, що HSBC торік заплатив 750 млн фунтів стерлінгів банківського податку у Великій Британії – більше будь-якого іншого банку, що базується в Лондоні.
Акції HSBC подорожчали на 6% на торгах у Гонконгу в понеділок, чого не спостерігалося з 2011 року, проте потім зростання сповільнилося до 5,2%. Аналітики вважають Гонконг найбільш імовірним місцем розміщення штаб-квартири HSBC у разі переїзду з Великої Британії.
Банк HSBC був заснований в 1865 році в Гонконгу та Шанхаї, довгий час базувався в Гонконзі, але в 1993 році переклав штаб-квартиру в Лондоні після поглинання британського Midland Bank в 1992 році. Тепер, за даними джерел Sunday Times, HSBC може відтворити Midland Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас