Третину ринку ковбасних виробів знаходиться в тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третину ринку ковбасних виробів знаходиться в тіні

Світ
422
Виробники ковбасних виробів стурбовані зростанням тіньового ринку цієї продукції в Україні. “Болюче питання, який набирає обертів, – це різке збільшення тіньового ринку ковбасних виробів. Ймовірно, це відбувається тому, що фірми, які виробляють ковбасні вироби, реєструються як ПП, платники єдиного податку. Вони продають свою продукцію на стихійних ринках, в МАФах, де не потрібно ставити фіскальні касові апарати. Це дуже великі обсяги”, – зазначила керівник представництва ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань” в Києві Наталя Щербина під час круглого столу “Питання виробництва та реалізації м’ясної продукції”.
За її оцінками, в даний час не менше 30% українського ринку ковбасних виробів знаходиться в тіні.
“Ця частка не менше 30% загального ринку. У кожній області такі ПП дуже розвинені, особливо на Західній Україні. У них є можливість продавати продукцію, не декларуючи обсяги, тільки через те, що немає зобов’язання ставити фіскальні касові апарати, якщо працюєш на єдиному податку”, – зазначила вона.
Згідно з наведеними Щербиною даними, офіційне виробництво ковбасних виробів в 2014 році склало 259,84 тис. тонн, що на 6,3% менше, ніж у 2013 році.
Вона також повідомила, що середня рентабельність по галузі в даний час не перевищує 3%, попит на готові ковбасні вироби у зв’язку з економічною ситуацією в країні скорочується.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас