Мобільні оператори підписали зі спецкористувачами договори про конверсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні оператори підписали зі спецкористувачами договори про конверсію

Технології&Авто
843
Оператори мобільного зв’язку АТ “Київстар”, ПрАТ “МТС Україна” і ТОВ “Астеліт” (бренд life :)) підписали договори про конверсію з Міністерством оборони та іншими спецкористувачами, повідомили в компаніях.
У прес-службі “МТС Україна” сказали, що документи підписані. Найближчим часом оператор повинен сплатити 50% суми за конверсію з урахуванням індексації. Кошти будуть спрямовані на реалізацію першого етапу конверсії.
В “Астеліті” також підтвердили підписання договорів.
“Так, договори підписані вчора. Ми проробили дуже довгий шлях у напрямку 3G і знаємо, наскільки запуск технології очікуваний в Україні, тому зараз активно працюємо, щоб нічого не завадило запустити послугу найближчим часом. Однак швидкість запуску 3G мережі буде залежати не тільки від договору зі спецкористувачами, але і від отримання ряду інших дозвільних документів”, – прокоментував директор з корпоративних регуляторних та юридичних відносин оператора Дмитро Фурман.
Підписання договорів з військовими підтвердили і в компанії “Київстар”.
“Компанія підписала договір про конверсію радіочастот з усіма сторонами – Міністерством оборони України, Міністерством внутрішніх справ України та Державною службою спеціального зв’язку. Вартість конверсії частот була переіндексована військовими згідно з індексом інфляції і для “Київстар” складе близько 715 млн грн. За умовами договору, компанія сплатить конверсію в три платежі. Перший з них – 50% – буде проведений до 6 травня 2015 року. Він складе близько 358 млн грн. 30% вартості конверсії будуть сплачені “Київстаром” в 2017 році, ще 20% – в 2018 році”, – пояснили в компанії.
Як повідомлялося, три найбільших мобільних оператори були визнані переможцями тендеру на отримання ліцензій у стандарті UMTS (3G). Тендер передбачає проведення конверсії радіочастот, придатних для стандарту третього покоління.
Оператори зобов’язані перерахувати Міністерству оборони за проведення конверсії радіочастот мінімум 1,6 млрд грн (вона може бути збільшена з урахуванням інфляції – ред.). Оплата конверсії буде здійснюватися пропорційно кількості лотів в рівних пропорціях і на рівних умовах. Перший етап проведення конверсії, яка буде здійснюватися за рахунок переможців тендеру, займе 23 місяці, другий етап триватиме 18 місяців, третій – 17 місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас