"АТБ" подає в суд на депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АТБ" подає в суд на депутатів

Кримінал
1739
Корпорація “АТБ” звертатиметься у відповідні українські та міжнародні судові інстанції з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації за ініціативу депутатів Верховної Ради націоналізувати майно мережі.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
Компанія також хоче ініціювати позбавлення авторів документа депутатської недоторканності у встановленому чинним законодавством порядку.
“Аргументація даного документа, який нібито спрямований на недопущення фінансування тероризму та незаконних збройних формувань, є на 100% такою, що не відповідає дійсності”, – йдеться в повідомленні компанії.
В “АТБ” заявили, що не існує жодних достовірних фактів, що свідчать про причетність компанії або її окремих співробітників до будь-яких дій, які суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.
“Більше того, корпорація” АТБ “є стороною, яка постраждала внаслідок терористичної діяльності окремих угруповань на сході України. Так, у зоні АТО незаконні збройні формування кримінальним способом відібрали у корпорації більше 150 магазинів і складську нерухомість”, – повідомляє мережу.
Нагадаємо, Верховній Раді України пропонують націоналізувати майно торговельної мережі “АТБ”. Відповідний законопроект N2689 зареєстрований у парламенті 21 квітня 2015 р.
Як повідомив один з авторів проекту народний депутат Ігор Луценко, на сьогодні нібито є інформація про співпрацю керівництва мережі “АТБ” з терористами. Також однією з причин появи такого законопроекту названо ведення госпдіяльності на окупованій території Донбасу.
При цьому Луценко вважає малоймовірним ухвалення цього законопроекту. Раніше народний депутат і колишній командир батальйону “Луганськ-1” Андрій Вітко заявив, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти співвласника мережі супермаркетів “АТБ” Геннадія Буткевича за фактом фінансування тероризму та ухилення від сплати податків.
АТБ-маркет” – українська компанія, що спеціалізується на роздрібній торгівлі. Історія мережі почалася в 1993 році, коли компанія “Агротехбізнес” купила шість старих гастрономів в Дніпропетровську. Щодня покупки в “АТБ” роблять близько 2 млн покупців. У компанії “АТБ-маркет” працюють більше 26 тисяч чоловік. Власниками “АТБ” є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас