НБУ застосував санкції до власника Альпарі Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ застосував санкції до власника Альпарі Банку

Кримінал
891
За порушення банківського законодавства щодо набуття істотної участі в банку Нацбанк застосував заходи впливу до власниці Альпарі Банку Анастасії Абрамової.
Зокрема, НБУ позбавив єдиного акціонера банку – юркомпанії “Швидка правова допомога”, 99,9% статутного капіталу якого належить Анастасії Абрамовій, права голосу всіх акцій банку, що належать акціонеру. Право голосувати цими акціями на загальних зборах акціонерів банку передано представнику НБУ.
19 грудня 2014 Анастасія Абрамова придбала 99,9% статутного капіталу компанії “Швидка правова допомога” номінальною вартістю майже 125 млн грн. Після фактичного придбання істотної участі в банку вона подала в НБУ пакет документів на погодження набуття істотної участі. Однак НБУ відмовив у такому погодженні.
«Для усунення порушень банківського законодавства Анастасія Абрамова повинна здійснити відчуження акцій на користь третьої особи, яка буде відповідати вимогам законодавства або доопрацювати раніше поданий в НБУ пакет документів. Існуючий акціонер банку може відновити своє право голосу тільки якщо НБУ погодить придбання ним істотної участі в банку », – йдеться у повідомленні Нацбанку.
Регулятор також попереджає, що банки, права власності на які оформлені на номінальних власників або інших підставних осіб, будуть визнані банками з непрозорою структурою власності і відноситися до категорії проблемних.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас